Szentmisék rendje: Vasár- és ünnepnap 8:00, 10:30, 18:00 Hétköznap 7:30 és 18:00 Gyónni a templom előtti parkban lehet.

Mikor van szentmise a kegytemplomban 2020-ban?

 

A kegytemplomban a szentmisék rendje:

 Vasárnap és ünnepnapokon: 

8, 10:30, 18:00 (március 27 – október 2-ig), illetve 8:00, 10:30, 18:00 (október 3-tól) 

Hétköznapokon: 

7:30, 18:00 (télen), illetve 7:30, 18:00 órakor (nyáron)

 

Mikor van internetes közvetítés a szentmisékről?

Többnyire a vasárnapi és ünnepnapi szentmiséket közvetítjük 10,30-as kezdettel.

Hétköznapokon:  18:00 órakor .

 

A 2020 Pünkösd búcsú programja.

 

A csíksomlyói kegytemplom – pápai kisbazilikából a következő alkalmakkor lesznek élő közvetítések, amelyek a kegyhely honlapjáról (www.csiksomlyo.ro) vagy a SzeredApp mobiltelefonos alkalmazásról is elérhetőek lesznek.

 Szívünkben zarándokoljunk!

A 2020-as csíksomlyói pünkösdi búcsú liturgikus programja Május 29-én, pénteken 18,00 – Búcsúnyitó szentmise, amelyet kihangosítunk a templom előtti térre. Az érvényben lévő rendelkezések értelmében jelenleg szabadtéren nincs létszám-korlát, a személyek közti megtartandó biztonsági távolság 1,5 méter.

 Szívünkben zarándokoljunk!

Az idei évet az Eucharisztia jegyében töltjük, amelynek mottója a csíksomlyói kegyhelyen: „A Szentlélek száll le rád!” (Lk 1, 36).
Év elejétől a csíksomlyói kegyhely készül a pünkösdszombati búcsúra, azonban a Covid-19 világjárvány kapcsán végrehajtott egészségügyi döntések következtében a kegyhely idén nem tudja fogadni a tömeges zarándoklatot. Nehéz döntést kellett meghoznunk a zarándokok egészségének megóvása érdekében, amely egyben a zarándokok iránti felelősség vállalása is.

Közlemény a csíksomlyói kegyhelyről.

A pünkösdszombati csíksomlyói fogadalmi nagybúcsú az idei évben május 30-ra esik, melyet az Eucharisztia éve és az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki felkészülés jegyében szervezünk mi, ferencesek, a kegyhely őreiként. Ennek fényében választottuk a 2020-as év jelmondatát, mely a nagybúcsú mottója is egyben: „A Szentlélek száll le rád.” (Lk. 1, 36)

 

 Hirdetések - Szentmisék szándéka 2020. március . 29 – április 5.

FERENCES KOLOSTOR ÉS KEGYTEMPLOM CSÍKSOMLYÓ

 Hirdetések Elsőszombati Mária köszöntő
Március 7-én, szombaton, zárt templomban megtartjuk az elsőszombati Mária-köszöntőt. Szeretettel várjuk, hogy a közvetítésünkön vagy a Mária Rádión keresztül kapcsolódjanak imádságunkhoz. 17.00 órától szentségimádás, 18.00 órakor kezdődik az elsőszombati Mária-köszöntő szentmiséje, amelyet rózsafüzérima követ. A gyertyás körmenet helyett a jelenlévő ferences testvérek felvonulnak a Szűzanya szobrához és elimádkozzák a kegyhely imát.
 

Ferenc pápa - Urbi et Orbi áldása. Live

Ferenc pápa március 27-én pénteken Urbi et Orbi áldást ad teljes búcsúval. Délután 7 órakor Romaniaba, délután 6 órakor Magyarorszagon.

 Itt van a közvetités.

 

Bővebben: Ferenc pápa - Urbi et Orbi áldása. Live

    Hirdetések – 2020. márcus 22. Nagyböjt IV. vasárnap

    A  világjárvány   miatt   érvényben   lévő   szigorítások   miatt   kérjük   a kedves testvéreket, hogy lehetőleg maradjanak otthon, ugyanakkor
    szeretettel   hívjuk,   hogy   kapcsolódjanak   be   a   szentmisékbe   és imádságokba a közvetítéseink által.

Online szentmise közvetítések.

A rendkívüli körülményekre való tekintettel bővítjük a csíksomlyói online szentmise közvetítéseket.
Az érdeklődők hétköznapokon 18,00 órától, vasárnapokon és ünnepnapokon 10,30-tól kapcsolódhatnak bele a szentmisébe.
Pénteken keresztút és szentmise. Élő közvetítés 17,15 től.

 

 

Kegytárgybolt nyitva tartása.

A járványra való tekintettel csökkentjük a kegytárgybolt nyitva tartási idejét. Nyitva naponta 11-17 óra között.

Támogassa adója 2%-val a  Csíksomlyói kegytemplomot. 

Köszönettel fogadjuk a támogatást. Isten fizesse!  Manastirea Franciscanilor Sumuleu
Cod fiscal: 5023480  BCR Miercurea Ciuc:  RO32 RNCB 0152 0423 6929 0001
A csatolmányból letölthető le a 2%-os nyomtatvány.

Nyomtatvány---PDF          Nyomtatvány---Képként

A Missziós kereszt a csíksomlyói kegytemplomban.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbóluma, a Missziós kereszt – melyet Ferenc pápa 2017 novemberében áldott meg – a nagyváradi, majd a gyulafehérvári egyházmegyébe érkezik. A Missziós kereszt előtt a hívek az alábbi településeken fejezhetik ki tiszteletüket: 

Együtt jártunk!

Augusztusi krónika a csíksomlyói kegyhelyről.

Hálát adva a teremtő Istennek és egy szívvel, egy lélekkel imádkozva vettek részt hívek ezrei a csíksomlyói kegytemplom szentmiséin, ünnepi alkalmain augusztusban. Az ünnepi alkalmak sorát az assisi Porciunkula-kápolna felszentelésének emléknapján, augusztus 2-án tartott megemlékezés nyitotta. A ferences rend egyik legkülönlegesebb ünnepének, az isteni irgalmasság búcsújának szentmiséjén a szónok Puvak Marián OFM volt. A búcsún ott voltak a Ferences Ifjúsági Zarándoklat résztvevői is – mintegy hetven fiatal és ferences kísérőik ünnepeltek együtt, zárásaként a július 28.–augusztus 2. között zajló, Kászonújfalutól Csíksomlyóig tartó zarándoklatnak.

A pünkösdi nagybúcsú liturgikus programja 2019

Június 7-én, pénteken az este 7-kor kezdődő szentmisével kezdetét veszi csíksomlyói pünkösdi zarándoklat. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik.

1. Március 25-én, hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe. Szentmisék reggel 8,10,30 és este 18 órakor. Ez  a nap a magzatgyermek világnapja. Imádkozzunk minden megfogant életért.

Web Rádió:

Web Rádió app:

Aktuális témák:

Android - iOS